fbpix

Blog

May 9, 2022

Un nou capitol pentru literatura română

Le știm cu toții: pozele de pe Instagram cu cărți dispuse artistic într-un colț ce îmbie la lectură. Poze ce transmit, fără urmă de îndoială, mesajul ”acum citesc”. Acum sunt eu cu mine.
April 29, 2022

Momente

Le știm cu toții: pozele de pe Instagram cu cărți dispuse artistic într-un colț ce îmbie la lectură. Poze ce transmit, fără urmă de îndoială, mesajul ”acum citesc”. Acum sunt eu cu mine.
April 4, 2022

Despre bibliotecile personale

O bibliotecă nu este un obiect. Este, la un anumit nivel, un organ care trăiește și respiră și evoluează alături de noi.
March 7, 2022

Despre da-uri

Ca oameni, tânjim după aprobare. Cititorii și autorii nu fac excepție. Oricât am iubi cărțile, scrisul, lectura, liniștea ce vine cu amandouă, ”da-ul” potrivit la momentul oportun aduce magia la alt nivel.
January 31, 2022

Cărți cadou – da sau nu?

Teoretic, o carte este un cadou plin de sensibilitate. Nu oferim doar un obiect, ci o întreagă experiență. Un roman bun poartă între filele sale promisiunea unor seri liniștite, cu o lumină caldă în fundal și o pătură pufoasă pe genunchi. V-am sedus? Vă place imaginea? Mă bucur. Și acum să revenim la realitatea mai puțin poetică.
January 10, 2022

Volum versus calitate

În ce măsură numărul de cărți citite spune ceva despre noi ca și cititori? Volum sau calitate? Care e abordarea corectă?
December 24, 2021

În dialog cu Bianca Vîlcu

Azi este despre Bianca Vîlcu – omul. Despre ce o pasionează, ce o inspiră, dar și puțin despre proiectele ei viitoare.
December 15, 2021

Cartea versus autorul – putem detașa autorul de carte?

Trebuie să fii un om diferit pentru a scrie ceva nou și incitant. Problema apare în momentul în care cineva susține pe hârtie un set de valori în timp ce în viața reală se revoltă împotriva acestora.
December 2, 2021

Lectură – nevoie sau moft?

În trecut, se vorbea despre nevoia de lectură ca un sinonim la nevoia de educație. Citești, deci înveți. Nenegociabil. O afirmație validă, în contextul în care cărțile reprezentau singura sursă de informare cât de cât legitimă.