Cum să treci peste lipsa chefului de citit

Cititul nu este întotdeauna o activitate ușoră sau plăcută. Câteodată este incredibil de greu să te focusezi pe textul pe care îl ai în față, în special dacă ești cu gândul în altă parte.
În ultima vreme din ce în ce mai mulți oameni conștientizează că se află în această situație, cunoscută sub numele de ‘‘reading slump‘‘. De aceea, ne-am gândit să vă oferim o listă scurtă cu sfaturi care v-ar putea fi utile:

1. Încearcă ceva diferit.
Ieși din zona de confort și schimbă genul cărții pe care o citești. Asta o să îți permită să trăiești noi emoții și experiențe, lectura devenind din nou o activitate entuziasmantă.

2. Recitește o carte favorită.

Nu este nimic greșit în a reciti o carte care ți-a plăcut foarte mult în trecut. Din contră, este un lucru foarte bun, deoarece există posibilitatea să acorzi atenție unor detalii pe care anterior nu le-ai observat.

3. Devino membru al unui club de lectură.

Cluburile de lectură virtuale au devenit din ce în ce mai populare în mediul online. Participarea la unul (sau mai multe) dintre ele te poate motiva să începi o carte nouă. În afară de asta, vei interacționa cu alte persoane pasionate de cărți.

4. Citește o carte foarte scurtă.

Câteodată este indicat să începi o carte cu un număr mic de pagini, pe care să o termini foarte repede. Asta te va face să te simți foarte bine și te va inspira să te apuci de una nouă.

5. Mergi la bibliotecă sau la librărie.

O idee destul de simplă, dar să te înconjori de o multitudine de cărți îți poate trezi apetitul pentru citit. Chiar dacă această activitate este mai greu de realizat în timpurile actuale, poți oricând „vizita” o librărie online.

6. Pune telefonul deoparte.

Un lucru destul de evident, dar pe care majoritatea dintre noi nu îl pune în practică. Suntem atât de dependenți de ele, din diverse motive, încât uneori uităm că reprezintă motivul principal din cauza căruia nu ne punem concentra asupra lucrurilor importante.

Post a Comment

Petre Țuțea 120 0720793798 diana@inkpublishinghouse.ro